مفهوم مقاوم در برابر آب (Water Resistant ) چیست؟
یک ساعت که به عنوان ساعت مقاوم در برابر آب برچسب خورده است و دارای نشانه ی حک شده ای نمی باشد به این معناست که؛ مقاوم در برابر ترشح آب هایی است که به صورت اتفاقی روی ساعت ریخته می شوند، این نوع ساعت برای برخورد زیاد با آب مناسب نیست.
راه های زیادی برای ایجاد مقاومت یک ساعت در برابر آب وجود دارد:
همه ی این ساعت ها از یک حلقه ی “O” شکل یا واشر پلاستیکی برای مهر و موم کردن درب پشت، دسته کوک و پمپهای ساعت استفاده می کنند، بعضی از انواع این ساعت درب پشتی آن به بدنه پیچ می شود و سطح مقاوتری را در برابر نفوذ آب ایجاد می کند. بعضی از دسته کوک ها نیز به داخل بدنه ساعت پیچ می شود که مقاومت زیادی ایجاد می شود.
نکات مهم و دانستنی:
در همه ساعتهای مقاوم در برابر آب واشرهای حلقهای از جنس لاستیک و مشابه آن به کار رفته و برای مراقبت بیشتر ، بهتر است از نزدیک کردن ساعت خود به حرارت غیر معمول خوداری کنید!
توصیه ایران تایمر به شما این است که در دریا و مکانهایی که تغییرات آب و هوایی محسوسی دارد از ساعت ضد آب خود در حالتی که دسته کوک آن داخل قرار دارد استفاده کنید و آن را در معرض برخورد با آب قرار دهید.
جکوزی ، سونای خشک و بخار ، قرار گرفتن ساعت در زیر تابش مستقیم خورشید، باعث از بین رفتن مقاومت ساعتتان خواهد شد.
تفسیر اصطلاحات کاربردی مربوط به مقاومت در برابر آب:
- هر 10 متر برابر است با : 1بار یا 1 اتمسفر فشار هوا است
- Water Resistance : مقاومت در برابر آب تا 50 متر (جهت استفاده عادی و معمولی آب)
- Waterproof : ضد آب و از 50 متر به بالا ( برای استفاده کاربردی تر)
- مقاوم در برابر آب (Water Resistance ) : مقاوم در برابر مرطوب شدن ساعت به طور اتفاقی از قبیل؛ باران ، عرق کردن و دیگر موارد
- مقاوم در برابر آب 30 متر: این ساعت در برابر مرطوب شدن و قوطه ور شدن در آب مقاوم است اما برای شنا کردن مناسب نیست.
- مقاوم در برابر آب 50 متر : در برابر مرطوب شدن و همچنین شنا کردن در آب های کم عمق مناسب است.
- مقاوم در آب 100 متر: این ساعت برای شنا در عمق کم استخر مناسب است.
- مقاوم در برابر آب 200 متر: از این ساعت می توان برای غواصی تا عمق کم و شیرجه استفاده کرد.
- مقاوم در آب 200 متر به بالا: از این ساعت ها می توان برای غواصی در دریا با عمق زیاد استفاده کرد.
تاریخچه مختصر
در سال 1950 اولین ساعت های مقاوم در برابر آب توسط رولکس به بازار معرفی شد، اما این ساعت ها اولین ساعت هایی نبودند که غواصان تا آن زمان استفاده می کردند.
در زمان جنگ جهانی دوم، غواص های ارتش ایتالیا از نوعی وسایل برای نگه داری ساعت در زیر آب استفاده کردند که آن ساعت ها به یک تاج کلاه اضافی برای کاهش ورود آب به ساعت مجهز شدند، اما متاسفانه همیشه همه چیز خوب پیش نمی رفت! در حدود سال 1930 اُمگا نوعی از ساعت با کِیس مستطیلی شکل به بازار عرضه کرد که از نظر تئوری تا 100 متر در برابر آب مقاوم بود و توسط ویلیام بیبه تا 14 متر زیر آب استفاده شد.
در سال 1820 چند تن از مردان شجاع قصد راه رفتن روی بستر دریا را داشتند و اندازه گیری زمان در زیر آب به احتمال زیاد اولین اولویت این مردان بود، راه حل بسیار ساده ای در نظر گرفتند، ساعت جیبی را در داخل کلاه غواصی نصب کردند، به گونه ای که همیشه زمان را مقابل دیدگان خود و درست کنار ارتفاع سنج داشتند. یکی از راه های انجام آن وصل کردن کِیس ساعت به کلاه غواصی بود، به شکلی که در تصویر مشاهده میکنید، به طوری که هر زمان که نیاز بود ساعت از کلاه جدا میشد.